"Van Gölü Kıyısında Enstruman Günleri 2018" Gerçekleştirildi - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

"Van Gölü Kıyısında Enstruman Günleri 2018" Gerçekleştirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi  ve Van Bahçeşehir Koleji işbirliği ile organize edilen "Van Gölü Kıyısında Enstruman Günleri 2018" etkinliği  gerçekleştirildi. Bahçeşehir Koleji  Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte 5 ile 15 yaş arası 120 çocuğun performansları değerlendirildi.
Etkinlikte konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal bu tür etkinliklerin İl için çok önemli olduğunu ve kendilerinin de bunu çok önemsediğini belirterek; "Müzik eğitimine küçük yaşta başlayan çocuklarımız bu alanda daha avantajlı hale gelmektedir. Müzik eğitimi sadece kendi alanında değil çocukların disipline olmaları anlamında da çok önemlidir. Bu tür sahne sanatları aynı zamanda çocuklarımızın özgüvenini yükseltmesi ve kendini doğru ifade etmesi bakımından da faydalıdır. Diğer kurumlarla işbirliği ile gerçekleştirilen bu tür etkinlikler İlimiz için çok önemlidir. Biz Üniversite yönetimi olarak daha önce de olduğu gibi bu tür etkinlikleri desteklemekteyiz. Etkinlikte emeği geçen başta çocuklarımız olmak üzere herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Rektör Battaldan sonra konuşan proje sorumlusu Doç. Dr. Serap Yükrük  amaçlarının bir kültür şehri olan Van'da çocukların sahip oldukları yetenek ve birikimleri ifade edebilecek bir ortam oluşturmak olduğunu söyledi. Doç. Dr. Yükrük projenin diğer bir amacının da ; İldeki çocukların sanat ve kültür etkinlikleri ile iyiye, doğruya ve güzele kanalize etmek olduğunu  ifade etti.
            Etkinlik sonunda değişik okullardan 120 çocuğun performansları 6 kişilik jüri tarafından değerlendirilerek katılım belgesi verildi. Doç. Dr. Serap Yükrük, Dr. Öğretim Üyesi Fuat Alizade, Araş. Gör. Kadir Yılmaz, Araş Gör. Canan Fidan Erten, Mekin Çetin ve Sultan Timur'un Jüri Üyesi olduğu etkinlik pasta kesimi ile sona erdi.