YYÜ'de Ses Kayıt Stüdyosu Açıldı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

>  Üniversitemizden Haberler
YYÜ'de Ses Kayıt Stüdyosu Açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde  (YYÜ) son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan Ses Kayıt Stüdyosu'nun açılışı Rektör Prof. Dr. Peyami Battal tarafından gerçekleştirildi.

YYÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde Cengiz Andiç kültür Merkezi'nde son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan modern bir Ses Kayıt Stüdyosu kuruldu. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın katılımıyla törenle açılan stüdyoyu albüm yapmak isteyen vatandaşlarda kullanabilecek.
Açılışın ardına açıklama yapan Rektör Battal Ses kayıt stüdyosunun sadece üniversiteye değil  Van'da şiir albümü, türkü albümü vs yapmak isteyen herkese hizmet vereceğini ifade ederek, " Herkes bu imkandan faydalanabilecek. Van'da hatta bölgede böyle bir ses kayıt stüdyosu yok.  Dolayısıyla bölge insanı da buradan faydalanacak. Başta Doç. Dr. Hüseyin Yükrük olmak üzere böyle bir stüdyonun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı  uğurlu olsun." dedi.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Yükrük ise artık Van'da profesyonel bir stüdyonun olduğunu belirterek, " Burada her türlü kaydı yapabileceğiz. 20 kişi alabilecek bir salonumuzda var. Orkestraları da kaydedebileceğiz. Van'da bilinen adıyla oturma gecelerinin kayıtlarını yapabileceğimiz büyük bir salonumuz var. Bütün ekipmanımız yeni, son model cihazlarla kayıtlarımızı yapacağız. Bütün bilinen önemli kayıt programlarımız mevcut." şeklinde konuştu.
Ses kayıt stüdyosunda ilk ses kaydı Dr. Öğretim Üyesi Metin Barlık'a yapıldı. Programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.