Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılında 10 bin fidan Dikildi

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampusunda 10 bin fidan dikildi.
YYÜ Zeve Yerleşkesinde Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve NEOVA Sigorta acentesi arasında  tarafından düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal, Türkiye'nin en büyük yerleşkelerinden birine sahip olduklarını ifade ederek, kampüs yerleşkesinde yeşillendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yüzüncü Yıl Üniversitesinin  son dönemlerde ağaçlandırma çalışmalarıyla iyice güzelleştiğini anlatan  Battal, "Bugün 10 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Buranın bakımını da titizlikle sürdüreceğiz. Kampüsümüzde bir ormanlığın oluşmasını sağlayacağız. Farklı türlerden fidanlarımız var, çok iyi bir hizmet olacak.Vanımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konuşmaların ardından Rektör Battal, öğrencilerle birlikte fidan dikti.
Programa YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, sigorta acentesi temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.