Erciş İşletme Fakültesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Erciş İşletme Fakültesi yeni eğitim binası temel atma töreni Erciş'te yapıldı.
Van'ın Erciş ilçesinde 4 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olacak Erciş İşletme Fakültesi yeni hizmet binası yapım sahasında gerçekleşen törende;  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, kürsüye çıkan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi Erciş’e hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Erciş’e yüksek okulun babası Merhum Ebubekir Çiftci zamanında geldiğini anımsatan Çiftci, belediye başkanlığı döneminde İşletme fakültesinin yer tahsisinden konuşlanmasına kadar olan evreleri ise tek, tek anlattı. Ak Parti hükümetinin Erciş’e özel bir önem verdiğini de belirten Çiftci, yapılan eserlerin yapacaklarının teminat olduğunu söyledi. Çiftci, “Öncelikle bugün ilçemizin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yıl dönümü tüm milletimize, ilçe halkımıza kutlu olsun. Burada bugün hayırlı bir hizmet için bir aradayız. Van YYÜ Erciş işletme fakültemiz yerleşke alanı malumunuz daha önceden silahlı kuvvetlerimize bağlı bir askeri kışla idi. Belediye başkanlığım döneminde uzun yazışmalar sonucu bu alanları eğitim alanlarına kazandırdık. 476 dönüm alanın bir bölümü Erciş İşletme fakültesine, bir bölümü Yurt-Kur’a, bir bölümü ise hastane ve eğitim kurumlarına tahsis edildi. Bugün temeline harç koyacağımız bu eser bizleri çok heyecanlandırıyor, çok gururlandırıyor. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok, çok iyi biliyoruz. Yüzüncü Yıl Üniversitemiz Rektörlüğü Erciş’i her zaman önemsemiştir ve önemsemeye de devam ediyor. Emeği geçen başta Peyami Battal hocama olmak üzere, dekanımıza ve herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu hizmet bizim için çok kıymetli ve çok anlamlıdır. Erciş’in yarını bugünkünden çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Bunun için hep birlikte STK’larımızla, esnaflarımızla, halkımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte şehrimize inşallah hep birlikte sahip çıkacağız. Ben bir Ercişli olarak Erciş’e ne kadar hizmet etsek azdır kanaatindeyim. Erciş çok ciddi yatırımla aldı eksikliklerimiz var, hükümet olarak bunları da inşallah tamamlayacağız. Bundan sonraki süreçte de 2019 yolunda da inşallah bu yatırımlar artarak devam edecek. 2019 da burada Ak Parti buradan güçlü çıktığında buradaki yatırımlarımız da inşallah artarak devam edecektir. Bir kez daha bu yatırımın ilçemize üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Çiftçinin ardından kürsüye çıkan Van YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal ise üniversite olarak Erciş’i önemsediklerini belirterek, Erciş’te yüksek okul ve işletme fakültesinde toplamda bin 700 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü söyledi. Her zaman Bakan Yardımcısı Fatih Çifci’nin desteklerini yanlarında gördüklerini de ifade eden Battal, “Erciş’te yurt sorunuz yok. Öğrenci sayımız oldukça yüksek, artmaya da devam ediyor. Erciş İşletme Fakültemizi  geliştirmek istiyoruz. İnşallah burada yine el birliğiyle lojman yaptırabilirsek burayı güçlendirebiliriz. Erciş büyük bir ilçemiz. İnşallah lojman sorununu çözer ve burada yeni bölümler de açarsak büyük bir aşama kat etmiş olacağız. Yeni hizmet binamızı inşallah bu yılın sonuna kadar hizmete açmış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek temele ilk harç Bakan Yardımcısı Çiftci, Van YYÜ Rektör Prof. Dr.  Peyami Battal ile diğer ilgililer tarafından konuldu.
Temel atma programına; YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Erciş İşletme Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tunay Bilgin ve çok sayıda davetli katıldı.