Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü "Climate Activism Actions" Projesi

St. Vincent ve Grenadinlerde İklim Aktivisti Olun!

İklim Uyumu Konferansı Saint Vincent ve Grenadinlerde 10 Seneyi aşkın uygulanan bir programdır. İklim felaketlerinin zararlarını görmeye başlayan St. Vincent ve Grenadinlerde, iklim değişikliğine ve iklim değişikliğinin sonuçlarına dikkat çekmek amacıyla uzun süredir eğitim programlarında deneyimli Richmond Vale Akademi’nin düzenlediği bir programdır.

AB Brüksel Merkezli Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Programı (KA2 Capacity Building for Youth Programme) kapsamında Rektörlük Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ‘Climate Activism Actions ’ adlı proje Van Yuzuncu Yıl Universitesi ( Başvuran Kuruluş ), Uçarlı Gençlik Derneği ( Gönderici Kuruluş ) olarak uygulanmaktadır.
Bu kapsamda Karayipler St. Vincent ve Grenadinlerde bulunan Richmond Vale Academy bünyesinde düzenlenecek olan İklim Uyumu Konferansı programı kapsamında 6 aylık EVS programına 12 Türk gönüllü dahil edilecektir.

Programa katılım için İngilizce bilgisi zorunlu olup, başvuruları Richmond Vale Academy değerlendirecek ve gönüllüler 2 haftlalık online ve 2 haftalık 1 Mayıs – 15 Mayıs 2018 tarihleri arasında Van’da düzenlenecek eğitime katılmak zorundadır. Program kapsamında, yemek ve konaklama masrafları, 68 EUR aylık cep harçlığı, 1000 Avroya kadar yol masrafı ve St. Vincent ve Gradaniler’deki vize masrafları karşılanacaktır.

Projede görev alabilmek için başvuru yapacak öğrencilerin İngilizce bilmeleri , belirtiln 6 aylık süre içerisinde Karayiplerde Ekosistem ve İklim üzerine yapılacak olan araştırma,çalışmalarda bulunmaları gerektiği ve ayrıca başvuru yapan öğrenciler arasından 12 öğrencinin seçileceği göz önüne alınarak uygun koşulları sağlayan öğrencilerimizin (Lisans,Yüksek Lisans,Doktora dahil) aşağıdaki linke başvuru yapmaları gerekmektedir.

Program hakkında detaylı bilgi için :  http://richmondvale.org/climate-change-activist/

Projenin Uygulanma Tarihleri :
20 Haziran – 20 Aralık 2018
1 Kasım 2018 – 1 Mayıs 2019