TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ), TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisi açıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen sergide 8 ilden öğrenciler hazırlamış oldukları projeleri sergiledi. Açılışta konuşan YYÜ Rektörü Peyami Battal, projelerle gençlerin geleceğe bilime katkı sunmak için hazırlandıklarını söyledi.

Serginin bölgeye katkı sunacağını ifade eden Battal, "Önceki yıllarda bölgemiz proje sıralaması bakımından alt sıralardaydı. Ama çok şükür son 3 yıldır ilimiz ülkemiz sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu yıl itibarıyla ise ikinci sıradayız. Bu da bizler için sevindiricidir." dedi.
Sergi açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve, TUBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, YYÜ Teknokent Müdürü Necat Görentaş, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer katıldı.