YYÜ Avrupalı Gençleri Misafir Etti - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ Avrupalı Gençleri Misafir Etti

Van Yüzüncü yıl Üniversitesi (YYÜ) Proje Destek Koordinatörlüğü tarafından  "Avrupa Birliği Erasmus Gençlik ve Gençlik Hareketliliği Programı" kapsamında 10 ülkeden gelen 30 genç, üniversiteyi ziyaret etti.
YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal senato salonunda kabul ettiği  Avrupalı gençler,  üniversitenin genel yapısı ve merak ettikleri konular hakkında Battal'a sorular sordular. Rektör Battal, Avrupalı gençlerin üniversiteyi ziyaret edip Van'ı gezmelerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Bu tür gezilerin kültür alışverişinde önemli bir rol oynadığını belirten Rektör Battal; "Sizler bizim turizm elçimiz olarak gittiğiniz memleketlerinizde Van'ı anlatacaksınız" dedi.
Van YYÜ Proje Destek Koordinatörü  Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak "Avrupa Birliği (AB) Erasmus Gençlik ve Gençlik Hareketliliği Programı" kapsamında bir hafta boyunca kenti gezen 10 ülkeden 30 Avrupalı genci misafir ettiklerini belirterek,"Amacımız kültürler arası etkileşim yaparak kentin doğal ve kültürel yönlerini tanıtmak istedik.  Yabancı misafirlerin Van kilimi, inci kefali, Van Gölü, Van kedisi, Akdamar Adası ve Van Kalesi gibi kentin önemli değerlerini görme imkanı buldular."diye konuştu.
 Avrupa'dan gelen gençler Van Kedisi Araştırma Merkezi'ni de ziyaret ederek burada koruma altındaki kedilerle yakından ilgilendiler. Van'ın bu kadar güzel olacağını tahmin etmediklerini ifade eden gençler Türkiye'yi çok beğendiklerini ve buradan mutlu ayrılacaklarını söylediler.