YYÜ'de "Örneklerle Yer Adı Değişikliği" semineri yapıldı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ'de "Örneklerle Yer Adı Değişikliği" semineri yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından kentin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yılı dolayısıyla "100. Yılda 100 Etkinlik" sloganıyla düzenlenen program serisi devam ediyor. Serinin ilk etkinliklerinden olan ve Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen "Örneklerle Yer Adı Değişikliği" başlıklı konferansı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr Harun Tuncel tarafından sunuldu.
Konferans öncesi konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van'ın kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle yapılan etkinliklere devam ettiklerini söyledi. Rektör Battal, "Bu tür faaliyetler çok önemlidir. Katılmış olduğumuz seminerlerde farklı bakış açıları kazanmış oluyoruz. Bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Bu yılki faaliyetlerimiz, Van'ın kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenmektedir. Özellikle Van'ın kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle yapılan faaliyetlerde, edebiyat fakültemiz en zengin faaliyetleri devam ettiriyor" dedi.
Van YYÜ' nün öğrenci odaklı bir üniversite olduğuna dikkat çeken Battal, "Öğrencilerimizin ufkunu artırdığımız zaman bizim de ülkemizin geleceği sizlerle birlikte daha güçlü olacağına inanıyoruz. Bu açıdan da sizlere değer veriyoruz. Bu kapsamda düzenlenen faaliyetleri destekleyeceğiz" diye konuştu. Yapılan yatırımlarla birlikte Van YYÜ'nün Türkiye'de cazibe merkezi haline gelmiş bir üniversite olduğunu dile getiren Battal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Van YYÜ olarak Türkiye'de en yaşanabilir, her yönüyle hayati fonksiyonların ve kültürel sosyal faaliyetlerin etkin bir şekilde sürdürülebildiği bir üniversitedir. Kütüphanemiz de birkaç ay sonra tamamlanmış olacak. Bütün bunları dikkate aldığımız zaman, Van YYÜ artık Türkiye'de cazibe merkezi haline gelmiş bir üniversitedir."
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki taştan, akademisyen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program Prof. Dr. Tunceli'n soruları cevaplaması ardından sona erdi.