YYÜ, AL-BALQA Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ, AL-BALQA Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Ürdün AL-BALQA Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bu protokolle öğrenciler arasında  karşılıklı sportif, kültürel ve ortak araştırmalar ile hem öğrenci hem de öğretim üyesi değişimini yapacaklarını söyledi.
Van YYÜ Senato Salonunda düzenlel törende konuşan Rektör Porf. Dr. Peyami Battal AL-BALQA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdallah S. Al-Zoubi'nin üniversitede olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek   2 ay evvel kendilerini Ürdün'de misafir ettikleri için de teşekkür etti. Ürdün'de bir işbirliği yapmak için Prof. Dr. Al-Zoubi'yle bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Battal, "Rektör arkadaşım Prof. Dr. Abdallah S. Al-Zoubi de Van'a geldi ve bu anlaşmayı birazdan imzalayacağız.  Bizim üniversitemizin bir özelliği var, protokol yapmış olduğu üniversiteler ile protokolden sonra çok yakın ilişkiler kurmaya devam ediyor. Öğrenciler arasında  karşılıklı sportif, kültürel ve ortak araştırmalar yapmak üzere sempozyumlar yapmak suretiyle bu ilişkileri artırarak devam etmek istiyoruz. İnşallah hem öğrenci hem de öğretim üyesi değişimini de bu protokol ile etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Ziyaretlerinden çok memnun kaldık inşallah bundan sonraki süreçte de beraber devam edeceğiz. İnşallah bu protokol ülkemiz ve Ürdün arasında olan mevcut tarihi ve kültürel bağlarımızı daha da güçlendirecek. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
AL-BALQA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdallah S. Al-Zoubi ise davetlerinden dolayı Rektör Battal'a teşekkür ederek protokol ile işbirliğini güçlendirmek istediklerini belirtti. Üniversitesi hakkında temel bilgiler veren  Prof. Dr. Abdallah  şöyle konuştu.
"Ürdün ve Türkiye halkları arasında güçlü kültürel  işbirliği söz konusu ve derin tarihi bağlar mevcut. İki ülke arasında çok benzerlikler bulunmaktadır. Siyaset din ve kültür alanında. Bu işbirliğini akademik olarak da geliştirmek istiyoruz. Bu gün imzalayacağımız protokol ile ilk adımı atacağız. İki üniversite ve iki ülke için hayırlı olsun" diye konuştu.
YYÜ senato salonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun ve senato üyelerinin de katılımı ile atılan imzaların ardından karşılıklı hediyelerin verilmesiyle tören sona erdi.