Rektör Battal İranlı Heyetle 'Denklik' Konusunda Toplantı Yaptı

Çok sayıda yabancı uyruklu öğrencisi olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (Van YYÜ) aralarında İran Erzurum Başkonsolosu ve İran Dini Lideri Hamaney'in yurt dışı öğrenci danışmanının da olduğu bir heyet Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
İran Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasemi , İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney'in yurt dışı  öğrencilerle ilgili danışmanları Mohammad Ali Nezamzadeh, Mohsen Fayyazi ve Kültür AtaşesiHasan Didban YYÜ'de düzenlenen toplantıya katıldı. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında yapılan toplantıda sağlık bilimleri alanında denklik konusu masaya yatırıldı.
Toplantıyla ilgili açıklama yapan Rektör Battal İranla sağlık bilimleri bölümleri ile ilgili denklik konusunda yazışmalarının ve görüşmelerinin devam ettiğini hatırlatarak, "Normal bölümlerle ilgili bir sorunumuz yok ama sağlık bilimleri ile denklik sorunu vardı. Bu kapsamda uzun süredir İran nezdinde görüşmelerimizi devam ettiriyorduk. Resmi yazışmalarla durumu İran cumhurbaşkanlığına kadar ulaştırmıştık." dedi.
İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in yurt dışı öğrencilerle ilgili danışmanının  konuyla ilgili ön çalışma yapmak üzere üniversiteye geldiğini söyleyen Battal,  çalışmaların devam ettiğini ve sonraki aşamada bir heyetin daha geleceğini kaydetti. Gelecek olan heyetin çalışmalarını tamamlayıp denklik sorunu çözüldüğünde İran'dan çok sayıda sağlık bilimleri öğrencisi alacaklarının altını çizen Battal, "Bu şekilde hem üniversitemize hem de Vanımıza önemli bir katkı sunmuş olacağız" diye konuştu.
Toplantıya YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, dekanlar ve yüksek okul müdürleri de katıldı.