Van YYÜ'de "Paramedik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Geleceği " Paneli Düzenlendi - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Van YYÜ'de "Paramedik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Geleceği " Paneli Düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)  Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Paramedik Mesleğinin Dünü Bugünü ve Geleceği " konulu panel yapıldı.
Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel sağlık personelinin günde yüzlerce hastayla karşılaştığını ifade ederek, "Hastanın tedavisinde ilk aşamada sizin büyük rolünüz olduğunu düşünüyorum.  Bundan dolayı  eğitimleriniz ile ilgili hocalarınız mutlaka hem moral hem ahlaki, hem de etik değerler konusunda sizlere bunları anlatmıştır. Hepinizin bu değerlere uygun davranacağını biliyorum ve hepinizin paramedik gününü kutluyorum" diye konuştu.
 Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ali Rıza Kul ise, paramediklerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, " Size kanunlar çerçevesinde bir yetki verilmiştir. Bu yetkiyi iyi bir şekilde kullanmak zorundasınız. Tabi birde işin vicdan boyutu var. Çünkü çaresiz durumda olan insan  ona gösterdiğiniz ilgi alaka, her şey vicdanınız ile Allah arasında  bir şey. Sizler olmasanız belki de hastalar hayat mücadelesini kazanamaz. " şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Sema Kaptanoğlu başkanlığında Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Kul, Numan Kaya, Sinan Şahin, Öğr. Gör. Hülya Kaplan ve  Yakup Yılmaz birer sunum gerçekleştirdi.