Van YYÜ ile Urmiye Üniversitesi Arasında Önemli İşbirliği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında bir heyet İran'da çeşitli işbirliği projeleri imzalayarak Urmiye Üniversitesi tekno kentinde YYÜ'ye tahsis edilen ofisi teslim aldılar.
Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Tekno Kent A.Ş Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat,  Görentaş,  İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ve Van Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı  Adnan Selçuk ile birlikte İran'da çeşitli ziyaretlerde bulunarak işbirliği anlaşmaları imzaladı.
Urmiye Üniversitesi'nde Van YYÜ'ye tahsis edilen ofisin anahtarını da alan Rektör Battal İran ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 İran ziyaretinde önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Rektör Battal Urmiye Üniversitesi ile çeşitli alanlarda imzaladıkları ve süresi dolan protokolleri yenilediklerini kaydetti.  Urmiye Üniversitesine Van YYÜ tekno kentte daha ofis tahsis ettiklerini söyleyen Battal, "Urmiye Üniversitesi de bize tekno kentlerinde bir ofis tahsis ettiler. Bunun karşılıklı protokollerini imzaladık ve artık bizim Urmiye'de bir ofisimiz var. Akademisyenlerimiz gidip orada çalışma yapabilirler. Ayrıca iş adamlarımızda bu ofisten faydalanabilirler, orada çalışmalarını yürütebilirler.  Yine Mevlana programı çerçevesinde anlaşmalar imzaladık." şeklinde konuştu.

İran'da ayrıca ortak faaliyetler yapmak üzere  de kararlar aldıklarının altını çizen Battal şunları söyledi: "Daha önce devam eden Uluslararası Mevlana sempozyumumuzu kaldığı yerden devam ettireceğiz. Haziran ayında yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra ortak sportif faaliyetler yapacağız, ortak projeler üzerinde durup hayata geçireceğiz. Bundan sonraki projelerimizi daha etkin faaliyetler olarak sürdürme kararı aldık. İnşallah bu iş adamlarımız arasında da bir diyaloga dönüşecek. Ayrıca çok önemli bir karar daha aldık. Birlikte İnovasyon ve arge fuarı yapmaya karar verdik. İki ülkede de çok yetenekli bilim insanları, önemli çalışmaları olan insanlar var. Dolayısıyla bunlardan müteşekkil bir ortak fuar yapacağız. İnşallah kısa sürede yapacağız bu işleri"