Tübitak Tüsside İle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

TÜBİTAK TÜSSİDE İLE VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

TÜBİTAK bünyesinde Bulunan “TÜSSİDE TÜRKİYE SANAYİ VE SEVK İDARE ENSTİTÜSÜ”, Türkiye’deki saygın üniversitelerde işbirliği protokolü imzalamaktadır. Kurumun amacı yönetim bilimlerinde AR-GE çalışması yapmak ve ürettiği değerlerle Yönetim bilimlerinde referans merkezi olmaktır. Bu şekilde işbirliği yapılan üniversitelerin saygınlığı ve itibarı da artmaktadır.
TUBİTAK ve YYÜ arasında planlanan işbirliği kapsamı TÜSSİDE-YYÜ işbirliği protokolünün kapsamı dört ana başlık altında gerçekleştirilmiştir.
Bunlar;
  1. TÜSSİDE’de görevli personele akademik derinlik kazandırılması için, YYÜ bünyesinde yer alan akademik birimlerde; yüksek lisans ve doktora programlarına katılma, kabul ve yönetimi
  2. TÜSSİDE tarafından icra edilecek eğitim programlarına YYÜ bünyesinden öğretim üyesi veya öğretim görevlisinin tahsis edilmesi
  3. TÜSSİDE tarafından icra edilecek danışmanlık hizmetlerine, YYÜ kadrosunda yer alan uzmanların görevlendirilmesi
  4. TÜSSİDE tarafından icra edilecek araştırma projelerine YYÜ’den araştırmacı çalışanların, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tahsis edilmesi
Türkiyenin Seçkin Üniversiteleri ile yapılan bu işbirliği protokolü,(İstanbul, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Sabancı, Hacettepe, Bezmialem, Gedik, Işık, İstanbul Kemerburgaz, Okan, Özyeğin, Düzce, Gebze Teknik ve İstanbul Şehir Üniversitesi) on beşinci üniversite olarak Van Yüzüncü yıl Üniversitesi ile imzalamış bulunmaktadır.
31 Mayıs 2019 tarihine kadar geçerli olan protokolümüz doğrultusunda üniversitemiz akademik personel (Araştırma Görevlileri dahil) yüksek lisans ve doktora öğrencileri  için bilgi, deneyim ve uygulama bakımlarından değerli bir süreç başlamış bulunmaktadır. Bu kapsamda ihtiyaç duyulması halinde TÜSSİDE’nin yürüteceği çalışmalarda/projelerde profesyonel olarak yer almaya istekli akademik personel (araştırma Görevlileri dahil) Yüksek lisans ve doktora öğrencileri http://tusside.tubitak.gov.tr adresini ziyaret ederek Enstitünün faaliyetlerini incelemeleri ve faaliyet alanlarıyla uyuştuğunu düşündükleri alanları, yetkinliklerinin yer aldığı kısa özgeçmişleriyle birlikte hasan.karabakkal@tubitak.gov.tr adresine göndermeleri önem arz etmektedir.
Saygıyla duyurulur.

TÜBİTAK TÜSSİDE Koordinatörü