Konservatuarımızın Düzenlediği "Anadoludan Esintiler" Gösterisine ilgi yoğun oldu - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

“Anadoludan Esintiler” Türk Halk Müziği Konseri ve Türk Halk Oyunları Gösterisi
          Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından Prof.Dr.Cengiz Andiç Kültür Merkezinde 12 Aralık akşamı gerçekleştirilen “Anadoludan Esintiler” isimli gösteri büyük beğeni topladı.
          Konservatuarımız Türk Halk Müziği ASD ve Türk Halk Oyunları ASD öğrencileri, Öğrt.Gör.Necip ÇETİN ile Öğrt.Gör.Osman EKŞİ'nin hazırladığı program Konservatuarımız Müdürü Prof.Dr.Cem ŞAKTANLI’nın yapmış olduğu açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında konservatuarın kuruluşundan bu yana 4 yıl içinde gerek eğitim-öğretim gerekse de sanat faaliyetleri hakkında bilgi veren ŞAKTANLI “Yerelden evrensele ilkesiyle konservatuarımızı Uluslararası düzeyde bir konuma getirmeyi hedeflediklerini” belirtti. Ayrıca Van’da da bir Belediye Konservatuarı kurulması gerekliliğinin ortaya çıktığını belirten ŞAKTANLI kuruluşundan itibaren konservatuarımıza duyduğu güven ve desteğinden dolayı Rektörümüz Prof.Dr.Peyami BATTAL’a teşekkür etti.
          Türk Halk Oyunları ASD öğrencileri Zeybek, Aydın, Teke,Van ve Karadeniz dansları sergilerken Türk Halk Oyunları ASD öğrencileri de Amasya, Aydın, Muğla, Kırşehir, Harput/Elazığ, Şanlıurfa, Keskin/Kırıkkale ve Sivas yörelerine ait türkülerimizi seslendirdi.
          Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Peyami BATTAL ve Eşi, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet UĞURBAŞ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve Eşi, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa YALÇIN, 6.Hudut Komutanı Albay Şahin Yenilmez, Saray Kaymakamı İbrahim BAYIR, Üniversitemiz Rektör Yardımcılarından Prof.Dr.Murat DEMİREL, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Şefik TÜFENKÇİ’nin de katıldığı programa üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi.
          Programın sonunda Öğrt.Gör.Osman EKŞİ’ye Tuğgeneral Yavuz ÖZFİDAN, Öğrt.Gör.Necip ÇETİN’e Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa YALÇIN çiçek verdi. Konservatuar müdürümüz Prof.Dr.Cem ŞAKTANLI’nın çiçeğini ise Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Peyami BATTAL Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet UĞURBAŞ birlikte verirken Rektörümüz Prof.Dr.Peyami BATTAL yaptığı konuşmada konservatuarımızın kısa zamanda büyük başarılara imza attığını ve bunun devam edeceğine olan inancını belirtti. Ayrıca programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.