Van YYÜ'de Aktif Kampüs etkinliği yapıldı

Van YYÜ'de  Aktif Kampüs etkinliği yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi(Van YYÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü Yaşam Boyu Spor  Dersi Etkinliği kapsamında gerçekleştirilen ''AKTİF KAMPÜS'' programının  ilki Kampus de yapıldı.
Dersin yürütücüsü ve Sağlıklı Yaşam ve Fiziksel Aktivite Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Funda Coşkun'un rehberliğinde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrenci,akademisyen ve personel katıldı. Yıl boyu ve her fakültede devam ettirilmesi planlanan etkinliğin ilkinde; BESYO Spor Salonundan sahile yürüyen katılımcılar burada eğitmenler eşliğinde egzersiz hareketleri  yaptı.
Etkinlik sonrasında konuşan Van YYÜ BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Coşkun bu etkinliğin bir ders uygulaması olarak başladığını fakat çok daha büyük bir projeye döndüğünü belirterek şunları söyledi: "ilkini yaptığımız bu etkinlik başta bir dersin uygulamasıydı ama şimdi bizim için büyük bir projeye döndü. Sağlıklı beden için sağlıklı kalp figürüne dikkat çekmeyi amaçladığımız bu ilk etkinlik sonrasında etkinliğimizi tüm fakültelere yaymayı planlıyoruz. Yıl boyunca sürdürmeyi planladığımız bu etkinlik için destek sunan başta öğrencilerim olmak üzere herkese teşekkür ederim".
Yrd. Doç. Dr. Coşkun ayrıca; ilk etkinliklerine katılımlarından dolayı; Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü öğrencilerini ve Yrd. Doç.Dr. Asiye Parlak'ı, Van Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Öğr. Gör.  Cezmi Müküs ve Doç. Dr. Zeki Duman'nı, Başkale Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Öğr. Gör. M. Burak Görentaşı katılımlarından dolayı kutladı.