Bakan Fakıbaba'dan YYÜ'ye Ziyaret - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Bakan Fakıbaba'dan YYÜ'ye Ziyaret

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakibaba, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörlüğünü ziyaret ederek üniversite olmadan kalkınmanın mümkün olamayacağını söyledi.
Bir dizi ziyaret ve açılış programına katılmak üzere Van’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, program kapsamında Van YYÜ'yü ziyaret etti. Kentte çeşitli temaslarda bulunan Bakan Fakıbaba, Sürekli Eğitim Merkezi’nin açılışının ardından Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’ı ziyaret etti. YYÜ Senato Salonunda Rektör Battal’dan üniversitenin çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Fakibaba, üniversitenin görevinin sadece öğrenci yetiştirmek olmadığını söyledi. Bakan Fakıbaba, “Öğrenci yetiştirmek birinci görev olabilir ama sanayide, tarımda ne oluyor, tarımda nereye gidiliyor, yıllık tarım hasılası nedir? Bu hasılayı artırdık mı? Artıramadıysak üniversitenin buradaki rolü nedir? Bunu nasıl yönetebiliriz? Bunları çok açık konuşmamız lazım. Sadece öğrenciler değil, sivil toplum örgütleri, çiftçi kardeşlerimiz, hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız, gıda güvenliği, yani her şeyi ile ilgilenen bir üniversite olduğuna inanıyorum. Bunun devamını özellikle istirham ediyorum” dedi.

Kurumsallaşmamış müesseselerin başarılı olamadığına dikkat çeken Bakan Fakıbaba, “Mutlaka ve mutlaka bizim kuruluşlarımızın hepsi kalite belgesi alacak. Kurumsallaşmamış müesseseler hayatta başarılı olamaz. Kurumsallaşmak zorundayız. Bizim yıllık plan ve projelerimiz belli olacak. Özellikle üniversitedeki hocalarımızla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Üniversite ve eğitim olmadan kalkınma olmaz” diye konuştu.
Ziyaret programına Bakan Fakıbaba’ya  Van Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti milletvekilleri Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk  eşlik etti.