II. Ulusal Antarktik Bilim Seferi Proje Başvurusu Çağrısı

T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından himaye edilen ve Cumhurbaşkanlığının; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesine verdiği kutup çalışmaları konusu ile ilgili görevlendirme kapsamında 2016 – 2017 Antarktik sezonunda 1. Ulusal Antarktik Bilim Seferi (Turkish Antarctic Expedition TAE-I) farklı bilim dallarından 9 bilim insanının katılımı ile 26 Şubat – 4 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

2017 – 2018 Antarktik sezonunda 2. Ulusal Antarktik Bilim Seferi’nin, farklı bilim dallarını da içerecek şekilde geniş katılımlı, ilk seferde gerçekleştirilen çalışmaları destekler nitelikte ve 15 Şubat – 1 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve İstanbul Teknik Üniversitesi koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan 2. Ulusal Antarktik Bilim Seferi’ne katılarak sefer kapsamında bilimsel araştırma yapmak isteyen araştırmacılar desteklenecektir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Proje başvuru dokümanı için tıklayınız.