Farkındalık Konuşmalarına Davetlisiniz.

Farkindalik   Atolyesi  Dersi*  tarafindan  duzenlenen    FARKINDALIK KONUŞMALARl’na
davetlisiniz.

11 EKIM (Çarşamba) 2017 Saat : 15:00 - 17:00 FARKINDALIK  KONUŞMALARI  - 1
YER : İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu

1. Konuşmaci Ogr.Gor. Erdogan OZEL -Vangolu Aktivistleri Başkani "Aktivist  Olmak "

Lisans ogrenimini Firat Universitesi Elektrik Bolumunde tamamlarken, Doktorasina halen Siirt Universitesi Elektrik Elektronik Bolumunde devam etmektedir.
2014 yilinda Van Golu'nun kirliligine dikkat çekmek amaciyla başIatiIan Van Golu Aktivistleri Platformu kurucularindan olan OZEL, 2016 yilinda dernekleşen platformun dernek başkanIigi gorevini ustIenmiş olup birbirinden farkli aktivitelerde gorev aImiştir.
Şehrin yerel bir gazetesinde de koşe yazarligi yapmakta olan OZEL Bitlis/Tatvan dogumlu olup evli ve dort çocuk babasidir.

2. Konuşmaci   Astrofizikçi  Dr.  Selçuk TOPAL
"Evimiz Dunya’dan  Evrenin  Derinliklerine Yolculuk"

Lisans ve Yuksek lisans ogrenimini Ankara Universitesi Astronomi ve Uzay  Bilimleri bolumunde tamamlarken doktorasini Oxford Universitesi Astrofizik bolumunde tamamladi. Disk galaksilerde (sarmal ve merceksi) molekuler gaz gozlem ve analizi, molekuler astrofizik, gaz kinematigi ve galaksi evrimi alanlarinda çaIişmaIar yapmaktadir.
Astronomiyi daha geniş kitlelere en dogru ve ilgi gekici şekilde ulaştirmak maksadiyla sosyal medyayi etkin şekiIde kullanmaktadir. Uzaya çikan ilk Turk olabilmek izin duzenlenen uluslararasi bir yarişmada ulkemizi temsil etmi§tir.
Hurriyet ve bazi dergilerde populer astronomi temali yazilar yazmakta ve zaman zaman televizyon programlarina katilarak uzmanlik alaninda bilgiler vermektedir.
Insanoglunun hayat buldugu bu gezegende yok olmayacagina ve Evren dedigimiz bu sonsuz kozmik denize bir gun yelken açacagina inanan Topal’in slogani #geIecekuzayda!
Giresun/Eynesil dogumlu olan Selçuk Topal evli ve bir erkek çocuk babasidir.

* Van YYU’nin  Ortak Havuz Dersidir.