YYÜ'de Tıbbiye Camisi'nin Temeli Atıldı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ'de Tıbbiye Camisi'nin Temeli Atıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Tıbbiye Camisi'nin temeli törenle atıldı.
Van YYÜ Cengiz Odabaş Tıp Merkezi yakınında düzenlenen temel atma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversiteye yeni bir cami kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Yapılacak camide bölgedeki hastaneye gelen vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini gerçekleştireceğini anlatan Rektör Battal, şöyle konuştu: "Vatandaşlar hastaneye geldiklerinde ibadetlerini yerine getirmekte sıkıntı yaşıyorlar. Hasta ve ziyaretçiler için ibadetlerini rahat yapmaları için cami yapmak istedik. Şu anda baktığımız zaman, kent üniversiteye doğru açılıyor. Bu da şunu gösteriyor ki gelecekte bu mekanlar için de bir cami gerekiyor. Dolayısıyla camimizi hem üniversitemiz hem de halkımız kullanacak."

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ise tahsis edilen 20 bin metrekarelik alana cami ve külliye inşa edileceğini belirtti. Hastanenin şehir merkezinden uzak ve bölgeye hitap eden bir hastane olduğunu anlatan Tuncer, şunları kaydetti: "Hastanemize Hakkari, Muş ve Bitlis gibi illerden de bir çok hasta ve yakını geliyor. Hastanemizde ibadet edebilecek herhangi bir mekan olmaması dolayısıyla cami yapmak istedik. Durumu rektörümüze bildirerek bizlere desteklerini verdiler ve cami için 20 bin metrekarelik alan tahsis edildi. Alan içerisinde ibadet için yaklaşık bin 800 metrekare ve 2 bin metrekare alana da külliyeyi yapılacak."

Törene Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van eski Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Demir, dekanlar, akademisyenler ve stk temsilcileri katıldı.