YYÜ'de ‘13. Uluslararası Elektrik Mühendisliğinin Teknik ve Fiziksel Problemleri’ konferansı düzenlendi - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öncülüğünde, ‘13. Uluslararası Elektrik Mühendisliğinin Teknik ve Fiziksel Problemleri’ konferansı düzenlendi.
Van YYÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünün organize ettiği ‘13. Uluslararası Elektrik Mühendisliğinin Teknik ve Fiziksel Problemleri’ konferansı 5 ülkeden 80 bilim insanının katılımıyla gerçekleşti. YYÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapılan konferansta konuşan
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, açılışta yaptığı konuşmada, konferansın bilim dünyası için önemli olduğunu söyledi.
Üniversitelerin bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Battal, şöyle konuştu: "Bilim dünyası için çok önemli ve güncel bir konuyu ortaya koyuyoruz. Konferans, dünya biliminin bölgemizde ve çevre ülkelerde yaşamış olduğu sorunlarının çözümü adına önemli katkılar sunacak. Dünyadaki kavgaların merkezinde enerji sorunu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu günlerde elektrik ve enerji üzerine temiz enerji elde edilerek insanların kullanımına sunulmasında işte sizlerin önemi çok daha fazla öne çıkıyor. Ortaya koyduğumuz sorunlar çözüldüğü zamanda önümüz açılmış olacak."
 Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Naci Genç ise elektrik alanında çalışma yürüten bilim insanlarını Van'da bir araya getirdiklerini belirtti. Elektrik mühendisliğinin teknik ve fiziksel problemlerini ortaya koymak ve tartışmak için konferans düzenlediklerini belirten Doç. Dr. Genç, "Amacımız bu alanda çalışma yürüten akademisyenlerin birbiriyle iletişim kurmalarını sağlamaları için bir forum kurma ve buralarda deneyimlerini aktarabilme ve iş birliği yaparak bir takım hedeflere ulaşmaktır. Ayrıca buradan ana sponsorumuz VEDAŞ'a ve diğer sponsorlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konferansa YYÜ Rektör Prof. Dr. Yardımcısı Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.