Amfi Tiyatroda ilk etkinlik yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) oryantasyon eğitimi kapsamında yeni yapılan anfi tiyatroda öğrencilere yönelik mini konser verilirken, semazen, halk oyunları gösterileri ve tiyatro oyunları sergilendi. Etkinlikte doyasıya eğlenen öğrenciler halaylar çekerek stres attı.
Van YYÜ'nün yeni yaptırdığı  Amfi Tiyatro'da Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından oryantasyon eğitimi programı kapsamında öğrencilere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van eski milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Cem Şaktanlı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Mini konserle başlayan program  tiyatro oyununun sergilenmesi ile devam etti. Semazen ve halk oyunları gösterisinden sonra Rektör Battal öğrencilerle halaya katıldı. Etkinlik çekilen halayların ardından sona erdi.