Vali Zorluoğlu ve Rektör Battal SMS'le YYÜ öğrencilerine yardımda bulundu - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Vali Zorluoğlu ve Rektör Battal SMS'le YYÜ öğrencilerine yardımda bulundu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) başlattığı SMS bağış kampanyasıyla ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerine burs sağlıyor.
Rektörlük ziyaretinde proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Burs Merkezine yapılan bağışların öğrencilere burs olarak verildiğini söyledi.
Üniversitenin bugün itibariyle projeyi başlattığını kaydeden Vali Zorluoğlu, şöyle konuştu:
"Ekonomik anlamda yeterli imkanlara sahip olmayan öğrencilerimize üniversite vakfımız burs veriyor. Tabi vakfın kaynaklarının artması için de halkımızın, hayırsever vatandaşlarımızın vakfımıza daha fazla bağış yapması gerekiyor. Bunun için bu sene bir uygulama geliştirildi. Üniversitemizin vakfına bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde SMS üzerinden 'Burs' yazıp 1465'e gönderirlerse 5 lira bir bağış yapmış olacaklar. Bu 5 liralar birikip ekonomik anlamda ihtiyaç duyan başarılı öğrencilerimize destek olacak."
Açıklamanın ardından Zorluoğlu ve Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, cep telefonlarından SMS göndererek projeye destek verdi.