YYÜ Rektörü Battal ve Üniversite Personeli 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerine Katıldı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine üniversite yönetimi ile akademik ve idari personel de katılım sağladı.
Van'da kapsamında düzenlenen etkinliklere YYÜ yönetimi ve personeli de katıldı. Etkinlik kapsamında Kurtuluş Parkı'nda yapılan yürüyüşe YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversite bisiklet grubuyla pedal çevirerek katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Van Valisi Murat Zorluoğlu öncülüğünde aralarında YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ında olduğu 10 binlerce Vanlı, Kurtuluş Parkı’ndan etkinliklerin yapılacağı Beşyol Meydanına kadar slogan atarak yürüdü.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Van'da da çeşitli etkinlikler yapıldı. Kurtuluş Parkı'ndan başlayan yürüyüşte tarihi kalabalık, darbe sonrası kentin sembol yerlerinden biri olan Beşyol Meydanında bir araya geldiler. Yürüyüşte sık sık tekbir ve salavatlar getiren kalabalık, ‘Darbeye karşı omuz omuza’, ‘Zulme karşı omuz omuza’, ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganları atarak, ‘La darbe la ilahe illallah’ ‘Demokrasi yolunda darbeye geçit yok’ şeklinde döviz ve pankartlar taşıdı.
Burada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyan kalabalık, daha sonra okunan Kur’an-ı Kerim tilavetine kulak verdi. Sabah Namazına kadar süren etkinlikler kapsamında YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Beşyol Meydanı'nda halka seslendi.
Etkinliklere ikinci gününde de Rektör Battal ile yönetimi ve çok sayıda üniversite personeli katılım sağlayarak darbe girişimi lanetledi.