YYÜ'de "Bal Üretiminde verimlik ve Kalite Sorunları" paneli yapıldı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ'de "Bal Üretiminde verimlik ve Kalite Sorunları" paneli yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde  (YYÜ) "Bal Üretiminde verimlik ve Kalite Sorunları" paneli düzenlendi.

YYÜ Arcılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürülüğü, Zootekni Fedrasyonu, Van Zootekni Derneği, Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından ortaklaşa hazırlanan "Bal Üretiminde verimlik ve Kalite Sorunları" konulu panel Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panelde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal arı yetiştiriciliğinin ve bal üretiminin önemini vurgulayarak, "Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılan bu panel ile yapılan kurumlar arası işbirliği bu alandaki sorunların çözümü için örnek teşkil edecektir. Üniversite olarak bu alandaki bilimsel çalışmaları gerek merkez müdürlüğümüz bünyesinde gerekse fakültelerimizde destekledik. Bal üretmek için bölgemiz çok önemli olanaklara sahiptir. Çok kaliteli bal üretimi yapılan bölgemizde artık markalaşmaya gidilmelidir. Biz balımızın markalaşması içinde yapılan çalışmaları destekliyoruz. Panelin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra YYÜ Arcılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Erkan panelle ilgili bilgi verirken  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan gelen yetkililer de birer sunum yaptı.

Panelde Prof. Dr. Mesut Türkoğlu moderatörlüğünde  Prof. Dr. Ahmet Güler, Prof. Dr. Ferhat Genç, Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, Prof. Dr. Vecihi Aksakal yaptıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi.

YYÜ Ziraat Fakültesi akademisyenleri Prof. Dr. Mehmet Bingöl, Doç. Dr. İlhan Kaya, Öğr. Gör. Murat Oto'nun gerçekleştirdiği müzik dinletisi   ardından yapılan değerlendirme toplantısı ardından panel sona erdi.

Panele YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, arı yetiştiricileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı