YYÜ Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerinden Sergi Açtı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi öğrencilerinin dersleri daha rahat anlatmak için geliştirdikler projeler sergilendi.
Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin geliştirdiği projeler YYÜ Eğitim Fakültesi'nde sergilendi. Sergiyle ilgili konuşan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Akbaba, sınıf öğretmenliği öğrencilerinin ileride kendi derslerini daha rahat anlatmak için çeşitli projeler geliştirdiklerini kaydetti. Öğrencilerin bu projelerle ileride verecekleri derslerde bunları araç olarak kullanacaklarını ifade eden Akbaba, "Derslerini biraz daha somutlaştırarak öğrencilerine sunabilecekler. Örnek verecek olursak, bir öğrencimiz Türkiye haritasını ışıklı olarak tasarlamış, burada işleyeceği bölgenin ışığını açarak öğrencilerin daha rahat ve kalıcı bir şekilde dikkatlerini toplayabilecek” dedi.

Akbaba, 100 öğrenci tarafından 100 proje geliştirildiğini aktararak, “Her öğrencimiz bir proje geliştirerek bugün burada sergiledi. Buradaki amacımız da öğrencilerimizi şimdiden ders anlatacakları günlere hazırlamaktır. Allah nasip ederse atandıklarında çok daha somut ve pratik bir şekilde öğrencilerine bu derslerini anlatacaklar. Özellikle örnek alınması noktasında bu tür çalışmaları önemli buluyoruz” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik'in de katıldığı ve yoğun ilgi gören sergide, öğrenciler ziyaretçilere projelerini anlattılar.