YYÜ'de Genel Mezuniyet Töreni Yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ)  yapılan törende 10 bin 500 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
YYÜ bünyesindeki 15 fakülte, 4 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve 5 enstitüden mezun olan 10 bin 500 öğrenci için kampüs yerleşkesindeki kapalı spor salonunda tören düzenlendi.
YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda düzenlenen törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, fakülte dekanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Öğrenci ve velilerin yoğun ilgili gösterdiği törende konuşan Vali İbrahim Taşyapan, öğrencilerin güzel bir eğitim döneminin ardından mezun olduğunu söyledi.
YYÜ'nün gerek geçmişiyle gerekse akademik kadrosuyla ülkenin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu anlatan Taşyapan, şöyle konuştu:
"Sizler iyi bir üniversitenin diplomasına sahip oldunuz ama her şey diplomadan ibaret değildir. Özellikle üniversite sürecinde iyi bir birey olmayı bildiniz. İyi bir birey olmanın yanında iyi bir insan olmanın temellerini de ailenizden aldığınız terbiye ve eğitimle pekiştirmiş oldunuz. Kafalarımızı hiçbir ideoloji ve düşüncenin eline tam olarak teslim etmemeliyiz. Bizler büyük bir milletin unsurlarıyız. Sizlerin omuzlarında devletimiz ve milletimiz inşallah daha yükseklere çıkacaktır."
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da bugünün veliler için özel bir gün, öğrenciler için de yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu aktardı.
Öğretim elemanları olarak öğrencileri geleceğe hazırlamak için çok gayret ettiklerini ifade eden Battal, şunları söyledi:
"Sizler için yeni ve anlamlı bir dönem başlıyor. Bu süreçte okulda verilen bilgiler sizlere kılavuzluk yapacaktır. Elbette mezuniyetten sonra sizleri geleceğe taşıyacak bir iş arayacaksınız ama şunu unutmayın, ülkemizin genç nüfusu oldukça fazladır. Dolayısıyla herkesin devlet kapısında iş bulması mümkün değil ancak geçmişle mukayese edildiği zaman ülkemizin imkanları oldukça genişledi ve güçlü hale geldi. Devlet kapısında iş bulamadığınızda endişeye düşmeyin. Sabırlı ve gayretli olun."
Konuşmaların ardından bölümlerini birincilikle bitiren öğrenciler yaş kütüğüne plaka çakarak,  plaketlerini aldı.
Öğrenciler, mezuniyetlerini, Türkçe ve Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekerek kutladı. YYÜ Halk Oyunları ekibinin gösterisi ardından  Rektör Battal ve protokol da halaya katıldı.
Tören öğrencilerin müzik  eşliğinde kep fırlatması ile son buldu.
Genel Mezuniyet töreni sonrası Eğitim Fakültesi öğrencileri için düzenlenen mezuniyet törenine geçildi. Mezuniyet törenleri bir hafta boyunca YYÜ yerleşkesinde yapılacaktır.